Buscamper van 6 of 8 meter?

Een camper is in allerlei lengtematen verkrijgbaar, van een camper korter dan 6 meter tot campers van 8 meter en meer. Vaak is de mate van luxe en leefruimte doorslaggevend bij de keuze van de lengte van de camper.

Sommige mensen kiezen specifiek voor een camper tot 6 meter omdat zij deze fijner vinden rijden en omdat hij minder parkeerplek in beslag neemt. Vaak is de mate van luxe en leefruimte doorslaggevend bij de keuze van de lengte van de camper.

Een camper tot 6 meter

Wanneer u op zoek bent naar een camper tot ongeveer 6 meter komt u al snel uit bij een buscamper. Dit type camper is zeer compact en zeer wendbaar m.n. ook doordat hij maar 2.05m breed is. Parkeren is met een buscamper een stuk gemakkelijker. Met een gewoon B rijbewijs kunt u hierin rijden. De langste buscamper is 6.36m , maar nog steeds gemakkelijk te hanteren. Hoe groter de buscamper hoe meer leefruimte en hoe ruimer de garage achterin. Toch zult u zich verbazen over het ruimtelijke gevoel dat u ervaart in de kleinste camper. Uiterst uitgekiend is alle beschikbare ruimte benut zonder dat u het gevoel krijgt opgesloten te zijn.
De meeste buscampers zijn gemaakt voor 4 reizigers en 2 slapers. Voor een kind tot 1.50m is er gemakkelijk een slaapplek te creëren op de voorbank, optioneel is er een 3e volwassen bed met hulpstukken te maken. Elke buscamper kan met een hefdak uitgerust worden waarin een extra bed voor 2 personen.

Wilt u liever meer luxe onderweg, zoals een grotere koelkast en extra bedden, dan komt u al snel uit bij de langere en bredere campers. Campers van 7 tot 8 meter zijn ideaal voor grote gezinnen. Houd er echter wel rekening mee dat campers vanaf 7 meter meer brandstof verbruiken, minder parkeergemak kennen en meestal een stuk prijziger zijn.

Uitgebreid advies

Buscamper Nederland helpt u graag bij uw zoektocht. In ons ruime assortiment van gemiddeld 45 buscampers vindt u vast iets dat bij u past. We ruilen ook in en daardoor vindt u regelmatig ook campers van 7m en langer bij ons. Breng eens een bezoek aan onze showroom voor inspiratie. We helpen u graag.

Pin It on Pinterest