Briefhoofd
Bovag
Terug naar het kenniscentrum

Noorwegen is het land van fjorden, Vikingen, gletsjers, oude dorpen, vissers en eindeloze groene bossen. In Noorwegen merk je dat het zeer welvarend is. De wegen en steden zijn goed aangelegd, het toerisme is goed geregeld, de natuur beschermd, de mensen zijn er vriendelijk maar gereserveerd. Noorwegen is een land voor natuurliefhebbers en actievelingen, maar ook de steden zijn aantrekkelijk voor toeristen. Denk aan Stavanger, Oslo of Bergen. Avonturiers kunnen ijsklimmen, gletsjeskajakken, deelnemen aan walvis- of birdsafari’s, raften, mountainbiken, of de spectaculaire en angstaanjagende Preikestolen of Trolltunga beklimmen.

Op de volgende site ( en er zijn er nog veel meer) vindt u een mooie reisroute door Noorwegen speciaal voor campers, de mooiste bezienswaardigheden, maar ook alles wat u moet weten voordat u aan de reis door Noorwegen begint:

https://www.travelhome.nl/noors-natuurschoon

Zomaar een greep uit de vele mogelijkheden: Bezoek bijv. TROLLSTIGEN.

Trollstigen betekent letterlijk vertaald ladder voor een trol (trol-ladder) maar vrij vertaald houden wij het bij trollenpad. Het begon ooit als smal en gevaarlijk bergpaadje dat alleen werd gebruikt door herders en hun schapen maar tegenwoordig is het één van de allermooiste wegen ter wereld. Het is een kronkelende bergweg met een heftige hellingsgraad van maar liefst 9% vol haarspeldbochten en loopt straks langs een steile bergwand waarlangs de Stigfossen waterval loopt (320 meter) aan de ene kant met een adembenemend uitzicht op de vallei aan de andere kant.
Bovenaan op het speciaal gemaakte uitzichtpunt 'Trollstigheim' heb je niet alleen zicht op de waterval of de vallei maar ook op de omliggende bergtoppen die majestueuze namen dragen zoals de Koning (Kong 1593 meter) de Koningin (Dronnnig 1568 meter) en de Bisschop (Bispe 1475 meter). Plan je roadtrip wijs want het trollenpad is alleen open gedurende de lente en de zomer (mei t/m oktober afhankelijk van het weer).

Ook Bert en Jolanda zijn door Noorwegen gereisd met de buscamper en hebben prachtige foto’s gemaakt waarvan er hier enkele te zien zijn

Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland Rondreis 2008 Buscamper Nederland
Dit is slechts een selectie uit ons aanbod bekijk ons volledige aanbod