Briefhoofd
Bovag
Terug naar het kenniscentrum

Schoonmaken van de buscamperramen.

De ramen van uw buscamper zijn gemaakt van acrylglas, een relatief zacht materiaal. Vergeleken met glas is het kwetsbaarder en vertoont het sneller krasjes. Gebruik daarom bij het schoonmaken rijkelijk water, een zachte spons of microvezeldoek, nooit een borstel. Een microvezeldoek houdt vuildeeltjes beter vast.

Voor aangekoekt vuil kunt u een dunne zeepoplossing gebruiken speciaal ontwikkelt voor acrylglas en te koop in de kampeerwinkel. Schoonmaakmiddelen voor glas bevatten vaak alcohol en zijn daarom taboe. Daardoor kunnen de acrylruiten voortijdig bros worden en scheuren vertonen.

Acryl mag in geen geval in aanraking komen met agressieve schoonmaakmiddelen die weekmakers of oplosmiddelen bezitten, zoals wasbenzine, alcohol, thinner, terpentine. Deze maken het oppervlakte week en laten een (onherstelbare) waas achter. Al bij het eerste gebruik kunnen die onherstelbare schade veroorzaken. Ook middelen als spiritus, Glassex raden wij af omdat ze vaste vuildelen niet oplossen. Deze worden door het heen- en weer bewegen van de doek over de raam gewreven en maken zo krassen.

Eventuele ondiepe krasjes kunt u weer gladpolijsten met een speciale acrylglas-politoer.

Droog maken van de ruit: liefst gewoon op laten drogen of werken met een zachte microvezeldoek. Wrijf nooit droog met papieren handdoekjes ( geeft krassen). Voorkom een statische lading. Eventueel beetje stof met een antistatische doek voorzichtig verwijderen. Er is antistatische polish in de handel waardoor de ruit minder snel stof aantrekt en lang helder blijft.

Let dus bij aanschaf van schoonmaakmiddelen dat het geschikt is voor acrylglas

Veel succes met schoonmaken.

Dit is slechts een selectie uit ons aanbod bekijk ons volledige aanbod