Briefhoofd
Bovag

Het verhaal achter de houten buscampertjes

20 februari 2017 - 21:04

Als u bij Buscamper Nederland een buscamper koopt krijgt u een houten buscampertje cadeau. U steunt daarmee de kinderen op het eiland Flores. Een heel bewuste keuze. Waarom en hoe? Lees a.u.b. verder.

houten camper buscamper

Elk jaar bestelt Buscamper Nederland via Dhr. Theo Dinissen van Stichting Nativitas een flink aantal houten buscampertjes die vervolgens op Bali gemaakt worden. Dit is het model dat gemaakt wordt. Enkele families hebben elk jaar een aanvulling op hun inkomen door deze opdracht. Inmiddels heeft de houtbewerker zoveel geld verdiend dat hij een houtzaagmachine heeft kunnen kopen.

houten camper buscamper hout bali

Dit is het hout dat gebruikt wordt en dat eerst enkele maanden moet drogen om barsten te voorkomen.

houten camper buscamper werk proces vakman bali

Het model is ooit n.a.v. een foto bedacht en gemaakt.

houten camper buscamper werk proces vakmannen bali

Het eerste model was massief en erg zwaar. De houtbewerker kwam zelf met het idee om de camper uit te hollen en er een soort geheim kistje/ laatje in te maken. De buscamper kan nu aan de achterkant opengeschoven worden. Daarin bevindt zich een uitschuifbaar blok dat zich als een soort puzzel opent. De spiegels van de buscamper bevinden zich hierin. Leuk zo'n puzzeldoos als je net een Pössl hebt gekocht!

houten camper buscamper werk proces vakmannen bali houten camper buscamper dinissen nativitas nederland

Als ze af zijn worden ze bekleed, geboend en verscheept naar Nederland. Dit alles wordt geregeld en gecontroleerd door Theo en Lies Dinissen uit Horst. Twee geweldige mensen die de bewoners op Bali en Flores een enorm warm hart toedragen en ondersteunen.

houten camper buscamper Dinissen nativitas bali flores kinderen

Wat is nu de relatie tussen stichting Nativitas en houten buscampertjes?

Buscamper Nederland betaalt de houtbewerker op Bali . Dat geld wordt verdubbeld en geschonken aan de stichting Nativitas. Deze stichting is opgericht door Theo en Lies Dinissen en doneert al vele jaren aan de (wees) kinderen op het eiland Flores. Hoe Theo en Lies op Flores terecht kwamen en daarna een stichting begonnen? Lees alles over hun avontuur en stichting op: http://www.kinderenvanflores.nl

houten camper buscamper dinissen nativitas bali flores kinderen

houten camper buscamper dinissen nativitas

Waarom we met overtuiging dit doel ondersteunen? Niet alleen de kinderen op Flores worden geholpen, maar ook de volwassenen. Voor elk kind dat hulp nodig heeft wordt een pleegmoeder gezocht. Zij leert in het opvanghuis voor dit kind zorgen en gaat na enkele weken, maanden soms jaren terug naar haar dorp samen met dit kind en leert op haar beurt haar omgeving weer wat zij geleerd heeft. Op Bali ondersteunen we op een eerlijke wijze families die zo op eigen kracht hun bedrijf kunnen ontwikkelen. Door een buscamper te kopen ondersteunt u dus ook indirect dit goede doel. Wilt u meer doen? giro NL56INGB0006463771 Op de laatste pagina kunt u een strookje afscheuren met dit nr. en het internet adres.

Laatst bekeken campers